Chřestová polévka
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g zeleného chřestu
1 litr vody - nebo vývaru
300 g vařených bílých fazolí
sůl a pepř
muškátový oříšek
na ozdobu
olej Black seed
konopná semínka
Postup:
Cibulku si opečte na oleji, jakmile začne chytat barvu, přidejte pokrájený chřest a chvilku opékejte. Zelený chřest nemusíte nijak loupat, stačí odkrojit zdřevnatělý konec stonku. Polévku vařte přibližně dvacet minut, dokud není chřest měkký. Na konci vaření přidejte do polévky fazole a polévku rozmixujte dohladka. Fazole polévku krásně zahustí a zjemní. Pak už stačí dochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti. V talíři můžete polévku ozdobit konopnými semínky a přidat i Black seed olej.
Tip - Nechte si pár vršků chřestu na ozdobu, v polévce budou krásně křupat.