Hrášková polévka

Hrášková polévka
 
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
450 g mraženého hrášku
200 ml vody
1 lžička soli
2 stroužky česneku
4 malé brambory
1 lžíce Kelp prášku
 
Na ozdobu
konopná semínka
olej z egyptského černého kmínu
 
 
Postup
V hrnci si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne cibulka chytat zlatavou barvu, přidejte mražený hrášek, teplou vodu a sůl a prolisovaný česnek. Přiveďte k varu a nechte 10 minut vařit. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem do husté kaše. V případě potřeby můžete přidat ještě vodu. do rozmixované polévky přidejte nadrobno nakrájejte brambory a kelp prášek. Nechte vařit, dokud brambory nezměknou.
Při servírování zakápněte egyptským olejem a zasypte konopnými semínky.