Na 4 porce budeme potřebovat:
Na kešu mléko
Na kořeněné kakao
- cca 500 ml kešu mléka
- 40 g raw kakaa
- 3 lžíce kokosového cukru
- špetka soli
- 1 lžičky skořice
- 1 lžičky zázvoru
- 1 lžičky kardamomu
- 1 lžičky chilli prášku
- 3 lžíce MCT oleje
- 2-3 lžíce vody
Nejprve si připravte kešu mléko. Minimálně dvě hodiny předem (ideálně přes noc) namočte kešu oříšky do vody. Po uplynulé době je slijte a propláchněte čistou vodou. Oříšky vložte do mixéru a přidejte k nim 400 ml vody. Vše společně rozmixujte. Hotové mléko dejte zatím stranou.
V misce si smíchejte kakao s kokosovým cukrem, špetkou soli a vším kořením - skořicí, zázvorem, kardamonem a chilli. Když máte koření s kakaem dobře promíchané, přidejte MCT olej i vodu a vymíchejte směs do takové kakaové pasty.
Dále si dejte zahřát kešu mléko v rendlíku. Nemusíte jej zahřívat moc, stačí pouze do takové teploty, která vám bude příjemná k pití. Do teplého mléka vmíchejte předem připravenou kakaovou pastu. Míchejte, dokud se pasta úplně nerozpustí v mléce. Hotové kakao ještě případně znovu ohřejte na požadovanou teplotu. Pak už si kakao pouze vychutnávejte.
Takto připravené kakao vydrží v lednici 2-3 dny. Když ho necháte odležet zhoustne a chuť koření se ještě zintenzivní. Kakao pak připomíná konzistencí horkou čokoládu. Můžete jej, podle potřeby, naředit kešu mlékem nebo vodou. Na zdraví!