Mátové bonbóny z agaru

Na lahodné mátové bonbony z agaru (rostlinná želatina) bude potřeba:

  • 150 ml kvalitního mátového sirupu (nebo domácího)
  • 300 ml vody
  • 8 g agaru
  • Mátový cukr
  • cca 5 lístků máty
  • 60 g xylitolu
  • Keto kolagen (podle potřeby)


Mátový sirup spolu s vodou vložte do hrnce a přisypte agar v prášku. Za stálého míchání vařte přibližně šest minut. Poté směs nalijte buď do silikonových formiček na bonbony nebo do nádoby s rovným dnem. 

Vložte bonbony do lednice a nechte úplně zatuhnout. Mezitím si připravte mátový cukr. V hmoždíři si rozmělněte lístečky máty a přidejte xylitol. Vše důkladně promíchejte.

V cukru můžete obalit hotové bonbony. Nicméně poté je hned podávejte, protože se cukr hodně rychle začne rozpouštět. Můžete bonbony poté ještě obalit v troše keto kolagenu, který nemá žádnou chuť a díky němu vydrží cukr na bonbonech delší dobu.

Pokud chcete bonbonky dát jako dárek, neobalujte je v cukru a vložte je do uzavíratelné nádoby a skladujte v lednici. Ať vám chutná!:)