Perníčky
měkké hned po upečení - 2 plechy (vegan, paleo)
200 g jablečného pyré
150 - 200 g mandlového proteinu
50 g kokosové mouky
1 lžička sody
1 lžíce kakaa
1 a ½ lžičky perníkového koření
30 g kokosového tuku
2 lžíce agávového sirupu
Postup:
Pokud nemáte, tak si nejdříve připravte jablečné pyré. Stačí rozmixovat 200 g jablek do kaše. Dále si smíchejte v jedné misce všechny sypké suroviny a metličkou pořádně promíchejte. Pak přidejte jablečné pyré, kokosový tuk a agávový sirup. Vše pořádně promíchejte a vypracujte si těsto. Pokud bude potřeba, tak přidejte mandlový protein.
Těsto nechce asi tak 10 minut odpočinout. Poté jej vyválejte na přibližně půl centimetrovou placku. Perníčky během pečení už nijak výrazně nevyskočí. Používejte spíše jednoduché tvary, těsto je trošku křehčí. Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi tak 14-16 minut. Hodně záleží na síle těsta. Hotové perníčky nechte úplně vychladnout.
Perníčky jsou měkké hned po upečení a v uzavřené krabičce vydrží až do Vánoc. Můžete je nazdobit čokoládou a nebo kokosovým máslem.