Avokádová pomazánka (4 porce)
2 zralá avokáda
šťáva z půlky citronu
1 lžička oleje Black seed
sůl podle chuti
100 g opražených slunečnicových semínek
Na ozdobu:
konopné semínko
klíčky
ředkvička
Postup:
Nejdříve si na pánvičce nasucho opražte slunečnicová semínka. Jakmile začnou chytat zlatou barvu, semínka nasypejte na talíř a nechte úplně vychladnout. Mezitím si v misce rozmačkejte vnitřek avokáda vidličkou a přidejte šťávu s citronu, olej Black seed a dochuťte solí. Nakonec přidejte vychlazená slunečnicová semínka. Pomazánka je skvělá na kváskovém chlebu posypaná konopným semínkem a klíčky s ředkvičkou.
(Pomazánka vydrží do druhého dne v lednici, nicméně je lepší ji sníst ještě ten den.)