Boruvkovy mražený dezert

Borůvkový mražený dezert
 
Borůvková zmrzlina
300 g kešu ořechů
200 g borůvek
3 lžíce arašídového másla
kakaové boby a sušené borůvky na ozdobu
2 lžíce šťávy z borůvek
 
 
Postup
Nejprve si dejte na 3 hodiny namočit kešu ořechy.
Mezi tím si dejte na talíř borůvky a vložte je do trouby na 80 °C zhruba na 40 minut. Borůvky by měly pustit trochu šťávy. Poté je vložte do sítka a lehce propasírujte. Šťávu budete poté potřebovat.
Jakmile jsou kešu ořechy dostatečně měkké, vložte je i s borůvkami do výkonného mixéru a rozmixujte je do husté kaše.
Rozmixovanou směs si rozdělte na dvě poloviny.
První část vložte do formy a uhlaďte. Do směsi lehce vmíchejte arašídové máslo (aby udělalo strukturu) a přidejte i kapičky borůvkové šťávy.
Navrch přidejte zbylou část kešu ořechů s borůvkami. Směs znovu uhlaďte a posypejte sušenými borůvkami a kakaovými boby.
Nádobu dejte do druhého dne do mrazáku, aby zmrzlina hezky ztuhla. Pak půjde krásně krájet.