Flan je dezert na způsob pudingu pocházející ze Španělska. Jde ho připravit na spoustu způsobu, my si zkusíme speciální zelený. Ale nebojte, chutnat bude sladce.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 500 ml mandlového mléka
- 1 lžičky mleté bourbon vanilky
- 50 ml javorového sirupu
- 40 g kakaového tuku
- 100 g kešu másla
- 8 g agaru
- 2 lžíce prášku Greens
- 6 lžic vody
Do kastrůlku si dejte mandlové mléko, mletou vanilku, javorový sirup, kakaový tuk a kešu máslo. Pomalu zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Když je směs zahřátá, přidejte agarový prášek a přiveďte směs k varu. Provařte asi tři minuty, odstavte z plotny a nechce mírně vychladnout.
Dále si smíchejte Greens prášek s vodou v kašičku, kterou důkladně rozmíchejte v kastrůlku se zbytkem směsi na flan. Pokud chcete docílit výraznější zelené barvy, směs krásně dobarvý například prášek matcha, nebo případně jiný zelený prášek. Pokud s barvou stále nejste spokojeni, můžete přidat trochu přírodního potravinářského barviva.
Takto připravenou směs na flan nalijte do skleniček a dejte vychladit do lednice, klidně do druhého dne.
Poté skleničky vyndejte, vložte na chvilku do horké vody a následně nožem odřízněte ode stěn a vyklopte flan na talířek. Můžete dozdobit čerstvým ovocem. Dobrou chuť!