Jablečno ovesné koule
2x větší jablka
70 g ovesných vloček
1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
1 lžičky mleté skořice
2 - 3 lžíce mandlového proteinu
1 lžíce kokosové mouky
strouhaný kokos na obalení
Jablka si důkladně umyjte a oloupejte. Poté je najemno nastrouhejte a dejte do menšího kastrolku. Přidejte trochu nasekané ovesné vločky a směs lehce zahřejte na střední plamen. Postupně přidejte agávový sirup, mletou skořici. Vše důkladně promíchejte a dejte stranou z plotny. Jakmile jsou vločky změklé do směsi přimíchejte mandlový protein a kokosovou mouku a dejte směs vychladnout. Poté ze směsi vytvořte kuličky a obalte je ve strouhaném kokosu.
Kuličky skladujte v lednici maximálně týden.