Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 pórky
- 3 lžíce ghee
- sůl
- 200 g smetany 12%
- 200 g vařených bílých fazolí
- muškátový oříšek - podle chuti
- 500 g busiate
Na dokončení
- hrst pažitky
- konopná semínka
- sýr Parmigiano Reggiano
Dejte si vařit osolenou vodu na těstoviny. V pánvi si rozehřejte ghee a pomalu na něm nechte zkaramelizovat pokrájené pórky. Dále si rozmixujte fazole se smetanou na kaši a přidejte k pórku. Dochuťte solí a muškátovým oříškem a nechce lehce probublat. Když voda vře, dejte do ní vařit busiate až změkne.
Hotové těstoviny přendejte do pánve k pórkové omáčce. S těstovinami přidejte i vodu z těstovin na zjemnění. Omáčka na těstovinách krásně zkrémovatí. Při servírování těstoviny posypte nasekanou pažitkou, konopnými semínky a čerstvě nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!