Salát z pečené zeleniny (2 porce)
- 300 g petržele
- 400 g mrkve
- 3 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- listy polníčku, rukoly či jiný salát
Zálivka
- 4 stroužky pečeného česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce agávového sirupu
- sůl
- cca 1 lžíce vody
Mrkev a petržel si očistěte a nakrájejte na větší kousky. Červenou cibuli překrojte na měsíčky a vše vložte do pekáčku. Zakápněte olivovým olejem a osolte. Do pekáčku přidejte i česnek (ten neloupejte). Pečte v troubě na 200°C takových 30 minut.
Po 30 minutách vyndejte česnek z pekáčku a vyloupněte jej ze slupky. V mističce vám půjde vidličkou krásně rozmačkat do kaše. K česneku přidejte hořčiči, sirup, sůl a podle potřeby i trochu vody.
Nakonec pečenou zeleninu podávejte s čerstvými lístky nějakého salátu, rukoly či polníčku a zakápněte zálivkou.