Na zeleninové kari potřebujete
- 4 lžíce ghí
- 2 cibule
- 2 cm zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce kari
- snítka nasekaného koriandru
- 2 plechovky krájených rajčat
- 800 ml kokosového mléka
- cca 300 ml zeleninového vývaru
- 1 menší květák
- 1 lilek
- 1 lžička soli
- dvě hrsti malých kapustiček
- 240 g vařené cizrny
- rýže
- limetka
Ve větším hrnci si rozpusťte ghí a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule krásně zpěněná, přidejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu, kari a nasekaný koriander. Důkladně promíchejte, lehce orestujte a nechte rozvonět. Orestujte jen krátkou chvíli a dejte pozor, aby se nic nepřipalovalo, jinak by omáčka zhořkla.
Do hotového základu přidejte krájená rajčata, kokosové mléko a zeleninový vývar. Promíchejte a přiveďte k varu.
Jakmile omáčka vře, přidejte do ní na růžičky rozdělený květák a na kostky nakrájený lilek. Promíchejte, osolte a hrnec zakrýjte alobalem a na něj dejte pokličku.
Hrnec dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut.
Poté, co je upečeno, vyndejte hrnec z trouby a přidejte do něj na čtvrtky nakrájené kapustičky a vařenou cizrnu. Promíchejte a nechte ještě zhruba 10 minut odpočinout.
Podávejte s vařenou rýží, omáčku posypanou nasekaným koriandrem a vše zakápnuté pár kapkami limetky.
Dobrou chuť!