Zeleninový quiche

Těsto
  • 250 g mandlového proteinu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 4 vejce z volného chovu
  • 2 lžíce oleje
  • cca 2 lžíce vody (pokud je potřeba)
 
Náplň
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 100 g oblíbeného sýra (Emmental)
  • 200 ml smetany
  • 3 vejce z volného chovu
  • 5 ks cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička italských bylinek
 
Postup
 
Nejprve si připravte těsto. Smíchejte si mandlový protein s kurkumou a solí, přidejte olej a vejce. Pořádně těsto promíchejte, pokud nebude držet při sobě, přidejte trochu teplé vody. Formu na koláč si pořádně vymažte olejem a vysypejte mandlovým proteinem, nebo moukou. Těsto do ni rovnoměrně rozprostřete až do krajů. Takto dejte formu s těstem do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut.
 
Mezitím, co je těsto v troubě, si připravte náplň. Listy špenátu spařte horkou vodou a pokrájejte na menší kousky. Sýr si nastrouhejte, rajčátka překrojte na půl a jarní cibulku nakrájete nadrobno. Vyndejte formu z trouby a vše rovnoměrně na korpus rozprostře. Nakonec jen zalijte směsí ze smetany, vajíček a italských bylinek. Quiche vložte zpátky do trouby a pečte 40 minut.
 
Tip: Náplň si můžete různě upravovat podle toho, co máte doma nebo co máte rádi.