Doplněk stravy
Zcela nový vitamín K2 extrahovaný pomocí speciální technologie z pokrmu natto – fermentovaných sójových bobů. 1 kapsle obsahuje 50 µg vitamínu K2 (menachinon-7). Viridian vitamín K2 pochází z Itálie, kde je extrahovaný z pokrmu natto fermentovaného pomocí kultur Bacillus subtillis.
Existují tři typy vitamínu K1. K1 je získáván z jídla, K2 je produkován střevními bakteriemi a K3 je syntetická forma. Vitamín K1 (fylochinon) je v tuku rozpustný vitamín nacházející se zejména v listové zelenině jako je kapusta, špenát, brokolice nebo růžičková kapusta. Jeho jméno odráží jeho výskyt, "phyllo" znamená v řečtině listy. Vitamín K objevil v roce 1929 dánský vědec Henrik Dam.
Pokud chceme užívat vápník souvislosti se stavem kostí a zubů, měli bychom zároveň užívat i vitamín K a vitamín D. Velmi dobrým přirozeným zdrojem vitamínu K (konkrétně K2) jsou fermentované produkty jako natto, tempeh nebo kimchi.
Povolená zdravotní tvrzení podle Nařízení Evropské komise č. 432/2012: Vitamin K přispívá k normální srážlivosti krve / Vitamin K přispívá k udržení normálního stavu kostí.